regenboogboom

Ik geloof dat we een verschil kunnen maken. Daarom zet ik mij actief in voor stichting De Regenboogboom.

 

Onze missie

Het is onze droom alle kinderen van de wereld te laten schitteren en te laten ervaren dat ze van binnen de kracht en de moed hebben om alle uitdagingen aan te kunnen. De Regenboogboom is er voor kinderen en ouders die om wat voor reden dan ook opeens de controle over hun eigen leven verliezen, en zich daardoor heel erg kwetsbaar voelen.

Wanneer we ons kwetsbaar voelen, zijn we niet meer op ons best. We kunnen onszelf verliezen door situaties waar we niet op voorbereid zijn. Dan heb je kracht en moed nodig om je puurheid in ere te herstellen. Maar hoe doe je dat, als je hele leven op zijn kop staat?

De Regenboogboom toont je de weg naar je eigen veilige plek. Een plek zonder ziekte, angst of pijn. Wij noemen dat het Regenboogbos, een metafoor voor een veilige droomplek.
Waarheen leidt de weg door jouw Regenboogbos? Naar een strand, een racecircuit, een hippe winkel, een piratenschip of een kasteel?
Op deze plek kun je weer kracht opdoen zodat je beter opgewassen bent tegen de moeilijke omstandigheden. Deze plek biedt ruimte, licht en lucht waarmee je je eigen veerkracht, weerbaarheid en eigenwaarde kunt versterken. En je kunt hem elk moment oproepen! Op deze plek kun je telkens weer even ontladen, opladen en jezelf zijn.

De Regenboogboom biedt je even de onvoorwaardelijke aandacht, op een kleurrijke en persoonlijke manier. We geven het beste van onszelf, zodat jij ook weer op je best kunt zijn.

Onze empathie, warmte, persoonlijke en liefdevolle aandacht vormen het kompasnaar je eigen plek. Het Regenboogkristal is als een tastbaar, schitterend kompas, dat je de iedere keer weer de weg naar deze plek toont.

Laat het zonlicht op je Regenboogkristal vallen en er verschijnt een prachtige regenboog. Zo toont de Regenboogboom mensen de weg naar hun eigen veilige plek waar ze telkens opnieuw kracht kunnen opdoen.

Holly, de ontdekker van het regenboogbos

Holly is het meisje dat het Regenboogbos voor het eerst ontdekte. Het was háár hartenwens dat alle kinderen van de wereld onder de Regenboogboom kunnen zitten en zo de weg naar een veilige plek in zichzelf vinden. Een plek waar angst, pijn en verdriet niet bestaan. Een veilige plek waar je kunt ontladen, jezelf kunt zijn en kracht op kunt doen.
Stichting de Regenboogboom wil Holly's wens in vervulling laten gaan zodat alle kinderen van de wereld kunnen ervaren dat ze de kracht en de moed hebben om iedere uitdaging aan te gaan. 

 

Holly's verhaal
In Engeland, 1986, heeft een meisje een terminale vorm van leukemie. Vrienden en familie zijn erg verdrietig en iedereen doet zijn uiterste best om er zo goed mogelijk mee om te gaan. Holly is enig kind. Er is ook een vrijwilliger, June, die het gezin ondersteunt. Het raakt haar om het gezin zo uit elkaar te zien vallen en dat terwijl ze elkaar juist nu zo nodig hebben. 
Een bijzondere droom
Wanneer June op een avond in bed ligt, met al haar gevoelens van machteloosheid, vraagt ze zich af wat ze kan doen. Ze valt in slaap en heeft een bijzondere droom ze loopt met Holly door een prachtig bos. Het is heerlijk weer en Holly heeft heel veel pret, ze rent van de bomen naar de bloemen, achter een vlinder aan en soms lijkt het wel of ze vliegt. Ze schatert van het lachen.
Jij was daar ook!
Wanneer June wakker wordt, kan ze zich de droom nog heel goed herinneren. Dit is misschien een idee. Ze zoekt wat mooie muziek bij elkaar en gaat zo snel mogelijk naar Holly toe. Wanneer ze daar aankomt zit Holly opgewekt op bed en voordat June iets kan zegen begint Holly al: "Ik heb gedroomd van een heel mooi bos, jij was daar ook! We hebben gespeeld en gedanst en nog veel meer." 
Samen lopen ze in gedachten weer door het bos, ze hebben enorm veel plezier.
Elfenprinses met de rode schoentjes

Holly weet heel goed wie ze in de gewone wereld is: een meisje van vijf jaar met een ernstige ziekte, een lichaam dat helemaal niet lekker voelt, een hoofd zonder haar en ouders die zich veel zorgen maken. In haar droombos is ze Holly de danseres, de elfenprinses met rode schoentjes, die heerlijk kan genieten van alle mooie dingen en heel hard kan lachen.
Regenboogbos
Ze noemt haar bos The Rainbow Forest, het Regenboogbos. Aan de puntjes van de blaadjes hangen waterdruppeltjes. De zon schijnt er doorheen en er verschijnen overal regenboogjes in het bos. De bomen hebben gekleurde bloemen en er zijn heel veel lieve dieren. Elke keer als ze zich niet lekker voelt, kan ze in haar gedachten in haar Regenboogbos zijn.
Regenboogboom
Een vriend tovert voor haar een klein boompje om tot Regenboogboom die Holly naast haar bed kan zetten, zodat ze altijd op haar eigen plekje kan zijn. "Dank je wel," zegt Holly. "IK heb die boom niet nodig, ik weet hoe het Regenboogbos eruit ziet. Ga met die boom naar alle kinderen van de wereld die het nog niet weten. Ik wil graag dat alle kinderen onder hun eigen Regenboogboom kunnen zitten. In 1986 is Holly overleden. De mensen om haar heen beloofden dat ze haar wens in vervulling zouden laten gaan.

 

Van wens naar werkelijkheid

Sinds 1992 bestaat de Regenboogboom in Nederland. Elk jaar tellen wij meer vrijwilligers die kinderen helpen hun eigen Regenboogbos te ontdekken, de weg naar hun eigen veilige plek.

 

Bron bovenstaande teksten: www.regenboogboom

logoregenboogboom